Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
Alfa Romeo 156Ár: 419.000 Ft -
BMW 320Ár: 1.230.000 Ft -
MERCEDES-BENZ A 140Ár: 599.000 Ft -
RENAULT MEGANEÁr: 500.000 Ft -
SEAT ALHAMBRAÁr: 4.090.000 Ft -
BMW 530Ár: 1.590.000 Ft -
SAAB 9-3Ár: 1.900.000 Ft -
OPEL ASTRA GÁr: 750.000 Ft -
FORD FOCUSÁr: 620.000 Ft -
FORD C-MAXÁr: 349.000 Ft -
SUZUKI WAGON R+Ár: 420.000 Ft -
VOLVO V50Ár: 2.550.000 Ft